Автентична рибарска мрежа, живи риби, непоказвани артефакти

Автентична рибарска мрежа, живи риби, непоказвани артефакти са част от изложбата „Риби и рибарство в Южното Черноморие“.

Изложбата ще бъде показана в град Бургас от юни до септември.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят още с периода „Държавен риболов – началото“. Всичко това, заедно с любопитни документи, морски легенди и снимки, ще визуализира цялата история на риболова по цялото Южно Черноморие. Изложбата „Риби и рибарство по Южното Черноморие“ се организира от Община Бургас, РИМ – Бургас, Исторически музей – гр. Созопол и Музей на котвата – гр. Ахтопол. От пресцентъра на Община Бургас съобщават, че входът на експозициятае, ще е с билети на цена от 5 лв., за пенсионери и ученици – 3 лв. Деца до 7 години и хора с увреждания ще посещават изложбата безплатно. Oчаквайте скоро датата на официалното откриване на изложбата.

Автентична рибарска мрежа, живи риби, непоказвани артефакти
Автентична рибарска мрежа, живи риби, непоказвани артефакти

Автентична рибарска мрежа, живи риби, непоказвани артефакти, рибарска лодка и 3D море ще разкажат историята на риболова по нашите земи от древността до днес. Те са част от изложбата „Риби и рибарство в Южното Черноморие“. Бургазлии и гостите на града, както и всички туристи отседнали в хотели, къщи, квартири или бунгала по южното черноморие, ще могат да разгледат изложбата. Тя ще се проведе от юни до септември в Културен център „Морско казино“ в гр. Бургас. Мултимедия с проекция върху пода, ще превърне зала „Ал. Г. Коджакафалията“ в открито море. Илюзията на посетителите ще се допълва от истински мрежи за улов на риба и миди.

Акцент в изложбата ще бъде рибарска лодка, а всеки, който се престраши да стане неин пасажер, ще изживее вълнуваща морска буря. Експозицията „Риби и рибарство в Южното Черноморие“ ще разкаже по интересен начин историята на рибарството по нашите земи, обхващайки най-интересните моменти през времето. Отделните й части се наричат „Бургаският залив на пътя на рибните пасажи“, „Риболовът в залива през вековете“, „Рибарството от Несебър до Созопол през Възраждането“, „От поминък към промишлен риболов“, „Рибната борса в Бургас“.

Вашият коментар

Call Now Button