Започна ремонтът на новия център на Ахтопол

Започна ремонтът на новия център на Ахтопол

На 15.01.2020г. в 10:00 часа с тържествен водосвет и символична първа копка стартираха строително - монтажните и ремонтни дейности по проект „Изграждане на ново площадно пространство" на град Ахтопол.

„Изграждане на ново площадно пространство" на град Ахтопол.
„Изграждане на ново площадно пространство" на град Ахтопол.

Церемонията се състоя пред сградата на Кметство Ахтопол, а тържественият водосвет бе направен от отец Йордан от Ахтопол. На събитието присъстваха кметът на Община Царево - инж. Георги Лапчев, Таня Янчева – Председател на Общински съвет гр. Царево, кметът на гр. Ахтопол - Станислав Димитров, зам. кметът Георги Стоянов, представители на общината, управителят на фирмата изпълнител БУЛЕЛЕКТРИКС ООД гр. Бургас - инж. Тодор Златаров, общински съветници и много гости и жители на град Ахтопол. Проектът включва подмяна на съществуващата настилка между Народно читалище ,,Христо Ботев- 1925г.‘‘ и площадното пространство до пристанището. Проектантите са предвидили да поставят жълти павета, защото тези, които сложиха преди години на крайбрежната алея, се приеха много добре. Очакванията са след изграждането на новия площад през лятото на 2020 година, романтичният курорт да придобие популярност като „Малката София“.

„На жълтите павета…в Ахтопол“. Това е рекламният слоугън, който вероятно ще популяризира южния курорт.

На жълтите павета…в Ахтопол
На жълтите павета…в Ахтопол

Ще бъдат изградени паркови елементи тип ‘‘лодки‘‘ около дърветата, които ще служат за отдих, поставяне на нови осветителни тела. Предвидени са множество зелени площи и запазване на съществуващата дървесна растителност в добро състояние.
Ремонтът ще се извърши и с общински средства, посочи кметът на Царево Георги Лапчев. Проектът е на стойност малко над 1 млн. лева, а същинските строителни дейности ще започнат до няколко дни, след като завърши подготовката на строителната площадка.

Започна ремонтът на новия център на Ахтопол
Започна ремонтът на новия център на Ахтопол

При добри метеорологични условия и отговорна работа от страна на фирмата изпълнител се предвижда ремонтните дейности да приключат до началото на предстоящия летен сезон, за да могат всички гости и туристи да се насладят на новата модерна визия на морския град.

Какво още да очакваме?

Същевременно ще се реализира и проект по Програмата за трансгранично сътрудничество, с който да се ремонтира районът около Римската стена в Ахтопол.

 

Етикети: Ахтопол, площад, жълти павета, кметство, читалище, площад, лодки, център, почивка, стаи, хотел, нощувки, настаняване, хотели, квартири, ahtopol

Вашият коментар

Call Now Button